ניהול תקציב עסקי
ניהול תקציב עסקי, ניהול חכם מתחיל בתכנון - רבים מבעלי העסקים יודעים לתפעל בשוטף את החברה, אך לא איך מנהלים תקציב עסקי. משמעות הדבר שמרביתם מתנהל מיום ליום ללא יעדי הכנסות ותכנון מוקדם של צפי הוצאות ברמה השנתית. כפועל יוצא חלקם נאלץ לעיתים קרובות להתעסק "בכיבוי שריפות", בעיות אשראי, הפסדים בלתי צפויים או ירידה בפעילות שאינה מטופלת בזמן.
מהו ניהול תקציב עסקי?
בניית תקציב לעסק הוא למעשה יצירת תוכנית העבודה לשנה קרובה, דו"ח הוצאות והכנסות משוערות. את בניית התקציב עושים בסוף השנה ולקראת השנה הבאה, בהסתמך על הנחות העבודה לשנה קדימה, הנחות צמיחה וגידול, התייחסות לפרויקטים חדשים, תנאי השוק הצפויים וצפי עלויות. עסקים שאינם מנהלים תקציב מגלים בעיות רק תקופה ארוכה אחרי שלא ניתן לתקן או להשפיע. תהליך ניהול התקציב והבקרה החודשית, מאפשרים למנהלים לוודא שאין סטיות משמעותיות מהתכנית ולנקוט בפעולות לתיקון או שיפור לפי הצורך. התקציב השנתי הוא למעשה תוכנית העבודה הפיננסית של העסק, שמולה מקבלים החלטות ובודקים את המצבו העסקי בפועל. תהליך התכנון השנתי מאפשר לנתח את מכלול המגמות שישפיעו על העסק בשנה הקרובה, לנתח מהלכים עסקיים, לבחון הקצאה של משאבים למטרות שונות ולבסוף להחליט על תכנית הפעולה הנכונה לעסק לשנה הקרובה. בניית תקציב נחוצה להתנהלות פיננסית מסודרת של כל עסק. תקציב הוא כלי ניהולי השומר על גבולות של הכנסות והוצאות ומאפשר לכם להבין כמה כסף תוכלו להוציא בטווח הקצר ובטווח הארוך. תקציב הוא כמו מפת דרכים ועוזר לתכנן מראש כמה כסף ניתן להשקיע בעסק ובמה. שימו לב שכל חריגה מהתקציב עשויה להתבטא בתזרים מזומנים שלילי, הפסדים ובעיות פיננסיות.
מה כוללים שירותי ניהול תקציב עסקי?
ניהול תקציב עסקי כולל בחינה עם הכלכלן של ההכנסות הצפויות לשנה הקרובה, בהינתן תנאי השוק, אפשרויות מימון וגישור על פערי תזרים והשקעה, מצבם הכלכלי של הלקוחות, רמות המחירים בשוק כחלק מתחרות, היקף ההוצאות הקבועות, תנאי סחר וזמני אספקה, בעיות כוח אדם וכו'. על גורמים אלו יכולים להשפיע גם: עזיבה של לקוחות או קיטון בפעילות – צפי באשר לאפשרות של קיטון בפעילות של לקוחות יכול למנוע הוצאות לא רצויות וכן פגיעה בפעילות העסקית השוטפת. השפעה עונתית – כל עסק חייב לקחת בחשבון את השפעת העונתיות (חגים, קיץ, חורף) על הפעילות וכפועל יוצא על ההכנסות, תזרים מזומנים, רכש וכוח אדם. לפיכך, ניהול התקציב העסקי מחייב התייחסות נרחבת למאפיינים אלו בהתאם לאופיו של העסק. אסטרטגיה – בכל עסק התוויית יעדי הכנסות שאפתניים אך ניתנים להשגה, יאפשרו צמיחה ושיפור בתוצאות הכספיות, כל זאת מתוך אסטרגיה עסקית וחשיבה כלכלית מושכלת. בניית תקציב וניהולו יאפשר שיפור הבקרה והפיקוח, ישפר את ההתנהלות העסקית, ישפיע לחיוב על התוצאות הכספיות והריווחיות, כמו גם יאפשר תמונה שוטפת על מצבו של העסק ויסייע לבעליו בהשגת יעדיו. בהזדמנות זאת נשמח להמליץ על שעון נוכחות אפליקציה שיעזור לכם לנהל את הכספים בחברה.